luni, 18 iunie 2012

2 ZILE LA ISTANBUL

   Doar doua zile am stat în Turcia la Istanbul unde am mers pentru o consultaţie la ACIBADEM la profesorul Memet Ozek în privinţa rizotomiei . Din păcate pentru Marius aceasta operaţie nu se poate face deoarece trebuie sa fie un pic stabil adică sa stea măcar un minut în fundulet . Au fost cele mai obositoare zile din viaţa micului prinţ .

Procedura chirurgicala -rizotomia, se reduce definitiv spasticitatea;
Intervenţia e una laborioasă, iar prof.dr .Memet Ozek e unul din cei mai buni chirurgi din lume pe acest tip de operaţii.
Se operează pe nerv, pe rădăcina nervoasă, fiecare rădăcina nervoasă fiind stimulată electronic;căile anormale sunt întrerupte, lasandu-se doar cele normale.
Se reduce (dispare) spasticitatea reducandu-se mesajele anormale transmise muschilor.
Scopul operaţie si al dl-ui. doctor e sa îi facă pe acesti copii oameni independenţi. Evident asta se poate dacă aceasta operaţie se face la un moment anume în dezvoltarea copilului .


    Am ajuns în Istanbul pe la 23:30 dar şoferul trebuia sa mai ia pe cineva de prin Rusia cred , (şoferul nu vorbea decat limba turcă ) care au avut probleme la vama si am aşteptat pana pe la 1 noaptea . De la aeroport la hotel am făcut cam o ora si pana am reuşit sa intrăm în camera si sa facem nani deja era 3 dimineaţa . La 8:30 Marius era treaz. Ne-am îmbrăcat , a mancat si am coborat sa aşteptăm maşina care ne duce la clinică . Am ajuns la hotel pe la ora 16 cand Marius a adormit instantaneu , dar doar doua ore ca prea mult somn nu face bine .
    După ce ne-am mai revenit am zis sa ieşim un pic sa vedem ce e prin jur . acolo seara e o căldură cum e la noi în tara la pranz asa ca nu am stat prea mult pe afara . am vizitat un pic stradutele de prin jur si am revenit repede ca ne sufocam . La ora 21 Marius deja dormea .
   A doua zi am lenevit pana la 11 apoi am pornit iar spre clinică deoarece profesorul fizioterapeut Ozcan  Kalkan vroia sa ne mai arate un exerciţiu pe care sa-l facem acasă .  De aici am plecat direct spre aeroport unde am stat cateva ore bune .
Marius obosit la recepţie astepatand maşina pentru clinică



în parcul din fata clinicii

    Îmi pare rău ca Marius nu poate face rizotomia dar măcar am invatat nişte exerciţii . Ei fac în fel de bobath activ , adică mişti tu mîinile sau picioarele dar atăt cat vrea copilul ca pe urma tu doar sa îl îndrumi un pic si el sa facă singur . De exemplu dacă trebuie sa îi îndoi piciorul : îl tii de glezna îndoi piciorul iar dacă el se acordează îl laşi înapoi , iar îl ridici , împingi un pic ca sa isi dea seama ca trebuie sa-l indoaie si apoi îl tragi înapoi . Toate miscarile sunt facute incet pentru a da timp copilului sa-si dea seama ce trebuie făcut .







1 comments:

kioansorin spunea...

Buna Diana Buna Marius
Ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa!.

Trimiteți un comentariu